Annons

Betydelsefulla album - Peter London

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Peter London (CRASHDÏET).

MÖTLEY CRÜE - Shout At The Devil

Kanske ett lite tradigt och uppenbart  val av mig, men vem kunde motstå den ashäftiga look man fick beskåda när gatefold lp'n veks upp i ens händer för första gången? Sån där ska jag bli när jag blir stor, bestämde jag. Sagt och gjort. Även fast jag rent musikaliskt föredrar andra Mötley plattor har ju denna tveklöst sina guldkorn den också.

ALICE COOPER - Raise Your Fist And Yell

En tuffare gitarrhjälte än Kane "Rambo" Roberts, får man sannerligen leta efter!
Det började med att syrran, som är åtta år äldre än mig, skrämde vettet ur mig med den klassiska målade bilden av Alice's skalle som pryder omslagets insida.
Ett par år senare var jag dock frälst och fascinationen av ALICE COOPER är än idag ett stort och viktigt intresse som jag och syrran delar. Texten till öppningsspåret "Freedom" är bland det mest klockrena jag hört och för mig känns den precis lika aktuell nu som under mina tonår.
All heder åt the Coop!

EDDIE MEDUZA - Dom Dåraktigaste Dumheterna Digitalt (Röven 1)

Egentligen borde jag väl inte lista en samlingsplatta här, men det tog mig faktiskt flera år att förstå att detta ens var en samling. Jag hade fått den piratkopierad på kassett när jag var kanske 14 år och EDDIE MEDUZAs texter satt självklart som en smäck för en pojke i den åldern...
Åren gick, jag lyssnade fortfarande på samma kassett men började med tiden utforska Eddies produktioner än mer och förstod till slut vilken enormt skicklig och mångsidig musiker han var.
Och texterna, ja, dom passar mig minst lika bra fortfarande.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.