Annons

Betydelsefulla album - Paul Di'Anno

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Paul Di'Anno, f.d sångare i IRON MAIDEN.

AC/DC - Highway to Hell
Eftersom det fångar den själ som fanns i bandet under "the early days" och dessutom innehåller fantastisk sång från originalsångaren Bon Scott - Scottish Rock Hellraiser, en av de bästa och mest fantastiska rocksångarfrontmän någonsin.
Albumet innehåller också den bästa rockklassikern av alla tider i titelspåret, "Highway to Hell". Vidare gav denna skiva producenten Mutt Lange chansen att få AC/DC att glänsa och fortsätta vidare mot ytterligare storheter. Detta är en skiva som altid har varit bland mina tio favoriter.

THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND - Next
Ytterligare en grym frontman/galning från Skottland som helt enkelt var årtionden före alla andra och som påverkade mig mycket när jag var yngre. Plattan innehåller två klassiska låtar i "Gang Band" och "Faith Healer" (vilken jag för övrigt gjorde en cover på till ett av mina album och som fortfarande förekommer i mina liveshower) och är en skiva som verkligen är en del av mitt liv och som alltid kommer att vara i min topp tio.

JUDAS PRIEST - Painkiller
Helt enkelt ett av deras bästa album med en Halford i toppform och med ett sound som är metal som det skall låta. Skivan fick rättmätigen en Grammy-nominering för bästa metal-akt under 90-talet och har en grym speed metal-känsla över sig och en grym produktion av Chris Tsangarides. Halford är troligtvis en av de fem bästa metalsångarna genom alla tider om du frågar mig.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.