Annons

Betydelsefulla album - Anders "Gary" Wikström

Tre Betydelsefulla album i skivsamlingen - Anders "Gary" Wikström, gitarrist i TREAT.

MONTROSE - Self titled (debut)
Här startade den amerikanska hårdrocken på allvar i min mening, jag  var blott 8 år när denna fantastiska skiva släpptes, men tack vare min granne (Robert Ernlund) sedermera min bandkompanjon i  TREAT, vars musiksmak på den här tiden visade sig vara av ypperlig klass, fick även en Rockkid som jag möjligheten att låna detta alster.
Och vilken platta! En ung Sammy Hagar med redan en kanon voice och attityd, Ronnie Montrose riff from hell och Denny Carmassis trumlir och för första gången i mina öron Ted Templemans produktion (glöm DOOBIE BROTHERS). Med avstamp i tidig amerikansk Rock´n Roll-tradition + en californisk tolkning av tidiga ZEPPELIN-plattor och låtarna som fortfarande ger mig gåshud! Det är så att ett återförenat besök på Sweden Rock med denna platta som bas skulle smälla lika högt som VAN HALEN för mig idag (VH har jag ju sett ett par gånger när det begav sig).

SWEET - Fanny Adams
Som den Pop/Rock-låtskrivare/producent jag är kan jag inte förneka mitt ursprung :-)
Jag kan fortfarande minnas när jag hörde "Ballroom Blitz" första gången och vilken Aha, Wow-upplevelse det var, MEN Fanny Adams var ju det SWEET man väntat på efter alla popsinglar, nämligen bandets fulländade Rockalbum! Tar man bort låten "Peppermint Twist" är den här plattan en av 70-talets bästa engelska rockalbum utan tvekan och Mick Tucker den bästa trummisen i par med Ian Paice.

DEF LEPPARD - Pyromania
Alla som har hört vår platta "Scratch and Bite" fattar väl hur impade vi var av denna skiva och det är i mina ögon/öron helt ok, historien dräller av liknande saker.
"Pyromania" tycker jag definierade Leppard:s egna sound på riktigt.
"High ´n Dry" luktade för mycket AC/DC för att mäta sig med deras odödliga trojka "Highway to Hell", "Back In Black" och "For Those About to Rock" men PYROMANIA!!!!!
Enda utfyllnadslåtyen är "Action Not Words" Annars är detta den bästa melodiösa hårdrockplattan som släpptes på 80-talet! Och den plattan jag tror idag drar die hard fans på alla konserter!
"Hysteria" må ha haft större och fler singel-hits, men detta är det enda riktigt trovärdiga och fantastiska sammanhållna hårdrockalbum detta ypperliga band faktiskt släppte i mina ögon sett.
Kan ju också berott på ett visst geni vid namn Robert John "Mutt" Lange :-)

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.