Annons

Cynic om pågående låtskrivande

Klassiska prog-bandet CYNIC, som tidigare i år möblerade om rejält i sättningen, närmar sig nu ett besök i studion för att fästa nytt material på disk. Så här berättar sångaren och gitarristen Paul Masvidal:

"Jag har jobbat loss i hemmastudion och skrivit massor av nya låtar, och min frånvaro från omvärlden har varit med syfte att hålla mig fokuserad på det kreativa. Man kan lugnt säga att CYNIC redan har nog med material för en ny skiva, men så länge inspirationen är lika god som den är för stunden fortsätter jag skriva mer. När vi kommit lite längre på resan, och närmar oss 'destination inspelning', kommer säkert albumet att ta form och rätt låtar att inkludera att utkristalliseras.

Vi kikar på sensommaren eller tidig höst som lämplig tidpunkt för att kliva in i studion. Vi har dock ingen aning om när en skiva kan tänkas släppas; kanske senare i år eller tidigt under nästa. Vi håller också kontakten med massor av fantastiska nya musiker som kommer att vara involverade. Jag kan redan nu ana att nästa platta kommer att ta med våra lyssnare på ett helt nytt soniskt äventyr, som ord ännu inte kan beskriva."


Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.