Annons

Charon lägger ner

Love metal-genren blir ett tungt namn fattigare i sommar. Det är finska CHARON, som tillsammans med landsmän som HIM, SENTENCED och ENTWINED var med och banade vägen för den musikaliska nisch inom vilken man verkade, som nu låter meddela att de kommer att lägga av i sommar. Efter nära två årtionden som band känner man nu att tiden är inne att lägga skorna på hyllan, något man kommenterar på följande vis:

"Det här borde inte komma som en stor överraskning för någon. Vi tvingas erkänna att vi inte längre känner att vi har något nytt att tillföra den här genren. Att göra saker på ett annat sätt än direkt från hjärtat har aldrig varit ett alternativ för oss, och som det nu är hade ett 100% tillfredsställande utfall inte längre varit möjligt.

Att spela i det här bandet har varit en solid del av våra liv i nära två decennier, och CHARON har varit en måttstock för allt vi tagit oss för i våra liv. Det finns massvis med goda minnen och givande turnéer att se tillbaka på, och framför allt fantastiska fans. Allt har sin tid men inget varar för evigt. Vår tid är slut nu."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.