Annons

The Haunted: Våra fans kommer hata nya skivan

THE HAUNTEDs sångare Peter Dolving blev nyligen intervjuad av finska hardcoresounds.net. Nedan följer valda utdrag därifrån.

"Vi kommer att repa in hela nya skivan under september, så när vi sedan åker ut på turné kommer vi att spela de flesta av låtarna från den. Det är något vi aldrig har gjort förut. Men detta album känns det riktigt bra. Vi vill att folk skall höra det live. Låtarna är så jävla tunga. Vi är mäkta stolta över [albumet]. Jag tycker det är det bästa albumet vi gjort hittills. Jag är 100 % övertygad om att många av våra fans kommer att hata det men jag tror att de flesta verkligen kommer att gilla det. Det är det mest "metalaktiga" album vi gjort. Det är mer åt gamla METALLICA"

"[Inspelningen] var ganska lätt. Väldigt ointressant. När det kommer till sådana saker är vi ett av de mer ointressanta banden. Låtskrivandet är den svåraste delen av processen. Vi har tur denna gång för vi hade mycket tid på oss att skriva. Vi började skriva för mer än ett år sedan när vi var på turné. Vi hatar att vara i studion för man måste sitta där och uppreda det du gör tills det sitter."

Dolving gör en jämförelse mellan förra skivan, "rEVOLVEr", och nya "The dead eyes".

"Den är bättre. Jag tycker vi spelar bättre, jag sjunger bättre, sångerna är bättre. Vi gillar den mer, så är det. Om hela världen hatar den, så vad kan vi göra? Vi har skrivit detta album enbart för vårat eget nöjes skull."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.