Annons

Hårdrocksmusiker gör gemensam sak mot mobbning

Artists United Against Bullying (AUAB) är en idé av Peter Iwers (IN FLAMES, CYHRA) och Paulo Mendonca.
-Det vi pratar om är mobbning, berättar de. Under lång tid har vi sett videos, hört historier om upplevelser som gjort oss oroliga. Folk som blir behandlade orättvist och respektlöst. Det finns på skolgården, arbetsplatsen, omklädningsrum, på internet och till och med i band. Det är inte alltid något som är lätt att se eller upptäcka men vi försöker ge det uppmärksamhet så att medvetenheten ökar. Genom att prata med varandra och berätta varandras historier kan vi göra
folk medvetna och försöka göra skillnad.

Till sin hjälp har de tagit exempelvis Jeff Scott Soto (YNGWIE MALMSTEEN, JOURNEY, W.E.T.), Fredrik Stenberg och Anton Roos.
-Vi är två killar som delar en tanke om att alla människor är lika och genom musiken vi gör vill vi göra människor medvetna. Vårt mål är att skapa ett forum där folk kan dela sina historier och hjälpa varandra. Kan vi bidra till en bättre värld och vara någon slags förebild så är det ett bra steg på vägen. Du behöver inte vara en hjälte, bara en vän som säger ifrån. Gå med oss, tillsammans kan vi göra skillnad, avslutar de.

 

Henrik Halvardsson

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.