Annons

Ny sångare i Denied

Svenska DENIED har fått en ny sångare i Andreas Larsson (TWINS CREW). Metalcentral passade på att få några frågor besvarade av bandets gitarrist Andreas Carlsson.

Vad var det som gjorde att valet föll på Andreas Larsson?
- När vår tidigare sångare Johan Fahlberg valde att hoppa av bandet för att enbart lägga tid och kraft på sin roll i tyska JADED HEART så slängde jag ut krokar till diverse folk i branschen för att eventuellt få in tips på lämpliga sångare. Tro det eller ej, samtliga sa Andreas Larsson, den mannen skulle passa DENIED som fisken i vattnet. Spännande tänkte jag så klart. Den snubben måste ha något extra. Av en ren slump så spelade vi en kväll på samma ställe. Kommer ihåg så väl att jag blev jävligt imponerad av vilka pipa han hade. Som en ung Rob Halford eller en "variant" av Tim "Ripper" Owens. Det ena gav det andra och nu är han med på tåget.

Ni jobbar just nu med ett nytt album (uppföljaren till "Let them burn", 2013), vad kan vi förvänta oss rent musikmässigt och när tror du plattan kommer att släppas?
- Vi har en plan att få ut den i början av 2017. Vi har omslaget klart, all musik är inspelad. Det är sång som saknas på någon låt. Sedan får vi hoppas att Fredrik Folkare har tiden att mixa och fixa. Han gjorde ett grymt bra jobb på "Let them burn" och vi tänker inte ändra på ett vinnande koncept.

- DENIED har sitt sound och still, det kommer inte att ändras nämnvärt på nya plattan. Dock så har vi givit lite keyboard plats i ljudbilden för att fånga mystik, atmosfär och känsla. Det gör en hel del för helheten. Jag är mycket nöjd med att skivan kommer ha stor variation. Från melodiöst till det hårdaste vi har gjort. Det finns en låt som faktiskt har lite DIMMU BORGIR-känsla över sig. Jag har svårt att tro att albumet kommer kännas tråkigt. Enligt mig och bandet så har vi gjort en uppföljare som är minst lite bra som "Let them burn" eller ännu bättre. Vi får se vad våra fans tycker när den släpps.

Ni har tidigare satsat hårt på musikvideos. Sex videos har sett dagens ljus redan, vilket väl måste vara någon form av rekord när det gäller material från ett album ("Let them burn") och en singel ("Three degrees of evil"), kommer ni att fortsätta denna hårda satsning på videos?
- Ja det måste nog fan vara någon form av rekord. Haha! Det tycker jag faktiskt är jäkligt coolt. Tror även våra fans uppskattar att vi har gjort så många att kolla in. Ja, det ska inte bli färre från kommande plattan. Kan ju inte sänka ribban! Haha! Vi får se vad det blir denna gång men jag har stor förhoppning om att vi kommer spela in så mycket det bara går om tid, rätt "manus" finns osv.

Slutligen, när får vi höra ett första smakprov från DENIED med Andreas på sång?
- Jag kan avslöja att vi jobbar på att få ut en singel innan skivan släpps. Det blir en låt som ej kommer att vara med på plattan. Vi har omslaget klart, titeln och musiken. Text och sångmelodier är under utredning. Det är tveksamt om den hinner ut under detta år. Kanske, kanske med lite tur. Låten är en riktig heavy metal-dänga med bra driv och melodi. Tror att den kan bli en livefavorit framöver. Andreas Larssons röst är som klippt och skuren för denna. Ska piska honom hårt i studion för att få fram det allra bästa.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.