Annons

In Flames; Nya skivan ett steg mot perfektion

Norska Metal Express Radio gjorde nyligen en intervju med IN FLAMES sångare Anders Fridén. Här nedan följer ett par citat ur denna"

Radio: Jag tycker att ert senaste album var ert mest experimentella. Hur ser du på det?

Anders: Jag vet inte, jag tycker inte det. Det var bara ytterligare ett IN FLAMESalbum i mängden. Vi försöker bara skriva bättre och bättre sånger varje gång utan att förlora bandets identitet.

Radio: Det nya albumet verkar ha en mer aggressiv känsla och framåtanda. Håller du med?

Anders: Ja, jag tycker att det nya albumet är lite aggressivare och lite snabbare, men det har allt som de tidigare albumen har, som bra refränger och sådant. Det är lite mer gitarrbaserat. Gitarrerna är mer i frontbilden och de elektroniska delar lite i bakgrunden. Det är bara ytterligare ett steg emot perfektion eller vad man nu vill kalla det.

Radio: Bestämmer ni den musikaliska riktningen på ett nytt album innan ni börjar skriva?

Anders: Vi känner IN FLAMES, vi vet hur IN FLAMES sånger skall skrivas och göras. Vi försöker bara återuppfinna oss själva utan att förlora vår identitet, och den identiteten är en perfekt balans mellan aggression och melodi. Vi vill inte göra något som är helt främmande från vad vi är kända för. Kanske en låt här och där, men inte ett helt album.

Läs hela intervjun här: www.metalexpressradio.com

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.