Annons

Brutal ärlighet eller briljant trollande?

Visst går det att höja en hel del på ögonbrynet åt drapan Brent Hinds bjöd på, när han nyligen intervjuades av Guitar Player. Så här sade MASTODON-gitarristen:

"Jag har egentligen aldrig gillat hårdrock. Jag är från Alabama, och när jag växte upp lirade jag country, surfrock, rockabilly och sådant. Det var mest en fas när jag var i 20-årsåldern, när jag tyckte det var lite rebelliskt att lira hård musik. Sedan mötte jag Brann [Dailor] och Bill [Kelliher] och de var verkligen, verkligen, verkligen inne på metal... Ända sedan dess har jag försökt få MASTODON att inte vara så mycket av ett metalband, eftersom jag fan i mig hatar hårdrock, och inte vill spela i ett hårdrocksband."

Hinds hade även några mer eller mindre kärleksfulla ord att dela med sig av angående sin syn på att ge och läsa intervjuer, samt om nördig fixering vid vilka musiker som använder vilken utrustning.

Frågan är väl bara om Hinds verkligen lättar sitt hjärta här, och bjuder på brutal och oförblommad ärlighet - eller om det handlar om ett högklassigt trollande...? Brent är nämligen känd för att vara något av en spjuver, och har bjudit på spexiga intervjuer även tidigare under karriären.

Vad tror du, äkta sågning eller glimten i ögat - och spelar det egentligen någon roll, så länge MASTODON fortsätter producera högklassig musik?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.