Annons

Deathstars undkom brinnande buss

Svenska DEATHSTARS undkom med nöd och näppe vad som kunde ha utvecklat sig till en rejäl katastrof för bandet, när deras turnébuss i lördags fattade eld i de österrikiska alperna.

Bandet berättar via sin Facebook-sida att det var vid åttatiden på lördag morgon som busschauffören konstaterade att något var fel med bussens elsystem, för att ögonblicket senare utropa att bussen brann.

15-talet personer befann sig då på bussen, men turligen var vissa av dem redan vakna och kunde snabbt se till att alla kom ut. Bara minuter senare exploderade bussens bakdel, vilket blanda annat förstörde bandets instrument. Ingen person kom dock till fysisk skada, även om medlemmarna i bandet medger att de blev skärrade av upplevelsen.

Sångaren Andreas Bergh: "Det var verkligen extremt nära, och det kunde ha slutat mycket värre. Tänk er att hela jäkla bussen hade tagit eld med alla kvar ombord, och sedan exploderat. Vi kom bokstavligt talat ut med sekunder tillgodo, särskilt givet att olyckan var framme precis utanför en tunnel."

Bandets tänkta gig i Italien ställs på grund av det inträffade in, men resten av turnén (med ny nästa anhalt i München, Tyskland) beräknas kunna fullföljas enligt plan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.