Annons

Videointervju med Tarja Turunen online

En 90 minuter lång intervju med den forna NIGHTWISHsångerskan finns som ett videospår att ladda ner här. OBS: Intervjun är på finska!
 Presskonferensen skedde på grund av att hon ville tala ut som sin framtid och vad som stod bakom att hon fick lämna bandet tidigare under hösten.

En kort svensk summering av vad Turunen sagt följer här:

Tarja tycker inte att det nödvändigtvis är något negativt med att tjäna pengar. Hon påpekar att alla medlemmar i bandet delade lika på vinsterna och att ingen av dem skänkt pengar till välgörande ändamål. Hon säger även att om hon hade föredragit pengar framför musiken hade hon tackat ja till alla de band som bett om att få samarbeta med Turunen.

Hon vill också klargöra att hon meddelat bandet att hon ändå inte hade tänkt fortsätta i NIGHTWISH efter nästa album och turné, och att hon hade talat om det för flera år sedan.

Angående att hon aldrig kom till repningar inför inspelningar berodde på att bandet alltid arbetar på det sättet och att de andra medlemmarna aldrig hade bett henne komma till repningarna.

Tarja förstår inte varför bandet skyller på hennes man Marcelo. Hon säger att alla i bandet hade en egen tekniker som hjälpte dem med sina instrument, och att Marcelo var hennes.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.