Annons

Lacuna Coil talar ut om nya skivan

SUBCULTURE MAGAZINE har gjort en intervju med LACUNA COILs ena sångare, Andrea Ferro. Nedan följer ett par valda utdrag"

Ferro om det nya albumet: "Den senaste uppdateringen angående ett releasedatum är mars 2006. ["] Detta har varit första gången för oss att skriva ett album nästan tre år efter det senaste. Vårat sätt att arbeta har förändrats och vi har blivit tvungna att leva med det. Hittills är vi rätt så nöjda med det och vi känner att vi har fler chanser att hitta den rätta idéen till en sång även om att vara engagerad i sångskrivande under en så pass lång tid har varit stressigt."

Om bandets musikaliska resa: "Vi är ett band och en grupp personer i en oavbruten rörelse och utveckling, vår musik måste följa våra idéer och våra livsstilar. Det nya albumet kommer att vara mer komplett och varierat jämför med "Comalies". De mer atmosfäriska låtarna kommer att ha en del klassiska och "tribal"instrument- och ljud.

När bandet började sin karriär under det sena 90-talet var de ett av få band med en kvinnlig frontfigur. Nu är det nästan ett nödvändigt ont kan det tyckas. Hur ser ni på saken?

Ferro: "Jag och Marco valde att lägga till Cristina till sättningen för att vid den tidpunkten var det något mycket intressant och nytt för ett tyngre band. Även om det inte ger oss någon upphovsrätt idag, så ser jag många band som använder en kvinnlig sångerska utan att fokusera på att skriva bra låtar och att finna en egen stil. Några av dem försöker bara att hänga på trenden.

Läs hela intervjun på http://www.subculturemagazine.com/

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.