Annons

Bok om norsk black metal

Forne GORGOROTH-trummisen Erlend Erichsen ger ut sin debutnovel, vilken fokuserar på blackmetalmusikscenen. Med titlen "Nasjonalsatanisten" håller boken redan på att översättas till franska. Bokförlaget Damm diskuterar även med tyska och andra utländska förlag. Erichsen sade till norska Aftenposten att de tidiga black metalband som började i Bergen "kultiverade Norges position som ett mörk och hämmat land fyllt av höga berg och kalla skogar. Även om det kan finnas skrämmande och kriminella inslag i musiken ser många européer black metal som något genuint norskt."

Hans bok är en novell som utspelar sig under 90-talet då black metalscenen föddes i Bergen i Norge. Några satanister brände ner kyrkor, och Varg Vikernes (BURZUM) blev dömd för att ha mördar en före detta bandmedlem. Boken inleds med ett citat av den mördade Øystein Aarseth, alias "Euronymous": "Vi inspireras av vårat hat gentemot mänskligheten, livet, godhet och lycka."

Erichsen fortsätter: ["] "Hela blackmetalscenen är bisarr, men samtidigt otroligt fascinerande."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.