Annons

Sonata Arctica och Tankard till Sweden Rock

Finska power metalbandet SONATA ARCTICA och tyska thrashbandet TANKARD är klara för Sweden Rock Festival 2013.
Festivalen arrangeras i Sölvesborg 5-8 juni, 2013.

SONATA ARCTICA
När finska SONATA ARCTICA såg dagens ljus 1999 var landsmännen i STRATOVARIUS den stora inspirationskällan. De blev med andra ord ett power metal-band, och från start ett framgångsrikt sådant. Från och med tredje albumet ”Winterheart's guild” (2003) började SONATA ARCTICA dra åt mer progressiva tongångar, influerade av framför allt QUEEN. Denna tendens har blivit alltmer uttalad på efterföljande verk, inte minst det senaste albumet ”Stones grow her name” (2012). Därmed har SONATA ARCTICA också blivit ett aktat namn hos fler än bara renodlade power metal-fans, utan att de för den skull glömts bort av sin trogna publik. Och Tony Kakko är fortfarande en av sin genres mest hyllade sångare.

TANKARD
Kultklassikern ”(Empty) tankard” på debuten ”Zombie attack” (1986) etablerade en bild av TANKARD som lever kvar än i dag, på till dato femtonde studioalbumet ”A girl called Cerveza” (2012). Bilden av ”thrash metal-bandet med låtar om öl”. Detta må vara en överförenkling, men det är också ett epitet som bandet själva trivs mycket bra med – för att inte tala om deras fans. Dessa fans är av det lojala slaget, säkert på grund av att TANKARD själva alltid förblivit sin traditionella thrash metal trogen. Ett annat skäl är att bandets energi fortfarande inte visar några tecken på att minska, varken på scen, på skiva eller vid bardisken.

Klara band av totalt c:a 70 st:

Kiss (US)
Rush (Can)
Status Quo (UK)
Saxon (UK)
Accept (D)
Krokus (CH)
Ufo (UK)
Amon Amarth (S)
Sonata Arctica (Fin)
Demon (UK)
Leningrad Cowboys (Fin)
Threshold (UK)
Firewind (GR)
Jon English (AUS)
Manilla Road (US)
Vader (PL)
Ihsahn (NO)
Amaranthe (S)
Tankard (D)
Bullet (S)
Axxis (D)
Morgana Lefay (S)
Witchcraft (S)
Huntress (US)
Leprous (NO)
The Scams (S)
Martin Prahl's Skelter Wheel (S)

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.