Annons

Jim Marshall är död

En av heavy metals absoluta pappor, förstärkarmakaren Jim Marshall, har gått bort vid en ålder av 88 år. Få enskilda personer kan förmodligen tillmätas lika mycket betydelse för den moderna hårdrockens sound, något som även uppmärksammas av Marshall Amplification i deras officiella uttalande (utdrag följer):

"Det är med stor sorg som vi offentliggör bortgången av vår älskade grundare och ledare under de senaste 50 åren, Jim Marshall. Samtidigt som vi sörjer vill vi även hylla en legendar som levde ett fullt och i sanning enastående liv.

Förutom att ha skapat förstärkare som valts av oräkneliga gitarrhjältar och banbrytande band, var Jim även en oerhört ödmjuk och generös man som under de senaste årtiondena i tystnad har donerat miljontals pund till välgörande ändamål.

Även om hela Marshall Amplification-familjen sörjer Jims bortgång och saknar honom oerhört, känner vi oss alla berikade som har fått känna honom och gläds åt vetskapen att han nu är på ett bättre ställe - ett som nyss blev betydligt mer högljutt!

Vila i frid, och tack, Jim."

Metalcentral sällar sig naturligtvis förbehållslöst till hyllningskören, och sörjer bortgången av en nyckelperson bakom att den här sidan över huvud taget finns...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.