Annons

Iced Earth släpper nyinspelning av "Dante's Inferno"

Den 17 oktober släpper ICED EARTH sitt nya album "Dystopia" via Century Media. I samband med inspelningen av plattan passade bandet på att göra en nyinspelning av det av fansen uppskattade spåret "Dante's Inferno", där bandets nye sångare Stu Block får chansen att sätta sin prägel på låten.

Trots att låten är en ofta efterfrågad live, har ICED EARTH inte framfört den alls sedan inspelningen av liveplattan "Alive In Athens". Jon Schaffer förklarar varför:

"Den enkla anledningen är att vårt ursprungliga click-track till låten råkade bli raderat, vilket kräver att en keyboardist kan sköta den biten live. Det går naturligtvis att lösa för särskilda tillfällen som vid inspelningen av 'Alive In Athens', men att hyra in en keyboardist under en hel turné för bara en låt är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart."

I och med nyinspelningen av låten är problemet dock ur världen, och under den kommande turnén "World Dystopia Tour" är låten tänkt att framföras vid samtliga spelningar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.