Annons

Icon Blood - They Will Kill (7)

Band: Icon Blood
Titel: They Will Kill
Antal låtar: 3
År: 2010
Betyg: 7/10
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: ?
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Old school death metal är det nya svarta och Stockholm anno 1990 är dess Mekka. TRIBULATION, STENCH, REPUGNANT, MORBUS CHRON, BASTARD PRIEST... listan kan göras nästan hur lång som helst. Den svenska dödsmetallmyllan är rik på näring 2010 och den genomgående kvaliteten sanslöst hög. ICON BLOOD ser med denna debutdemo till att utöka listan ytterligare. Det som är oerhört kul att se hos alla dessa nya band är att de lägger ner så mycket tid och energi på alla aspekter kring sitt skapande. Omslag, logotyper, produktion och så vidare bildar en självklar helhet och det är värt mycket i en tid då all musik finns en knapptryckning bort. Det måste till eldsjälar som dessa för att underjorden ska överleva utan att behöva förpassas ut i cyberrymden och bli meningslösa nollor och ettor.

De tre låtar som ryms på "They Will Kill" är alla av klassiskt snitt och samtliga tillräckligt slagkraftiga för att släppas "officiellt", antingen som singel eller som del av ett album. Bandet är precis i startgroparna så det ska bli ytterst spännande att följa dem i fortsättningen. Gillar du ovannämnda band samt dyrkar plattor som "Left Hand Path", "Into the Grave", "Horrified" och "Mental Funeral" är ICON BLOOD ett måste att kolla upp. "They Will Kill" torde kunna generera bandet ett hett efterlängtat kontrakt inom kort!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.