Annons

Cosmic Death - Perdition Haze (9)

Band: Cosmic Death
Titel: Perdition Haze
Antal låtar: 5
År: 2010
Betyg: 9/10
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: www.myspace.com/endlesscosmicdeath
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Att det är rutinerade herrar som ligger bakom detta band står klart redan från första genomlyssning. Utan att ha läst igenom den medföljande bandbiografin fann jag mig sittande i soffan med tanken att detta låter mer som ett professionellt band än som ett demogäng. Efter att faktiskt ha läst igenom biografin blir detta lättare att förstå. Det är absolut inga duvungar det handlar om. Såvitt jag förstår har de två medlemmarna inte något förflutet i andra (kända) band, men att COSMIC DEATH spelade in sin första demo redan 1997 säger ändå något. Dessutom hade man vid tillfället
Andreas Hedlund, a.k.a. Vintersorg, i sättningen. Detta är dock inte något att hänga upp sig på nu 13 år senare. Bandet spelar något som lättast klassificeras som melodisk och svärtad dödsmetall av klassiskt svenskt snitt. Det finns också en hel del thrashvibbar i riffandet på sina håll. Paralleller kan dras till band som MERCILESS, UNANIMATED och DISSECTION, men jag tycker ändå att duon har hittat sitt eget uttryck. 

Det känns faktiskt ganska meningslöst att tänka på den här inspelningen som en demo då kvaliteten är så hög rakt igenom. Framförandet är klockrent; sången rent fantastisk och låtsnickeriet genomgående av absolut högsta klass. Det känns precis som att man sitter och lyssnar på senaste alstret av något större band i genren. Samma sak gäller vid betygssättning av "Perdition Haze". Den 9:a ni ser ovanför skulle skivan förärats i vilket fall som helst. Nu vill jag ha ett fullängdsalbum så fort som möjligt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.