Annons

Mind the Gaep - Rock ’N’ Roll Decadence (8)

Band: Mind the Gaep
Titel: Rock ’N’ Roll Decadence
Antal låtar: 6
År: 2010
Betyg: 8/10
Recensent: Neven Trosic

Hemsida: www.mindthegaep.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tyskland är, sin framträdande hårdrocksstatus till trots, kanske inte det land man främst brukar förknippa med tung, ösig samt inte minst svängig rock n’ roll. De från Frankfurt härstammande medlemmarna i MIND THE GAEP verkar ha bestämt sig för att ändra på detta, vilket denna sexlåtars-EP tydligt visar, med besked.

Letar man efter en redig dos ärlig, energisk samt festlämpad musik direkt från hjärtat, bör sökandet vara över när man hör den inledande ”Fever” och de fem resterande spåren som förstärker i allra högsta grad denna känsla. Särskilt då ”Wastin’ Your Time (Motherfucker)” och ”Don’t Stop the Booze”, vilka jag utnämner till favoriter på skivan. Därtill känner jag mig manad att göra det fullt rimliga antagandet att detta är material vilket görs ännu bättre rättvisa live. Något som i sig är ytterligare ett bevis på att MIND THE GAEP är ett band med förmågan att göra allt rätt inom sin genre.

Lagom rivig och attitydstinn sång, medryckande riff och en alldeles passande rå ljudbild är tre andra förtydligande orsaker till att jag anser att detta band bör föräras ett skivkontrakt så snart som möjligt, för att på så vis kunna skänka världen en förmodat utmärkt fullängdsdebut!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.