Annons

Phunk - Nursery rhymes

Då och då dyker det upp demos enbart producerade av en person. Tidigare har det enbart handlat om black-metal projekt. Projekt med endast ett syfte. Att sätta sig bakom trummorna, grinda skiten ur allting och pumpa som en tok på både gura och bas. Phunk drar dock soloprojekten ett steg längre. Experimentell alternativ rock där det känns som influenser är hämtade delvis från den nya amerikanska alternativa musiken. Mixat med en aning Alice in chains och stundtals de inhemska hjältarna i Clawfinger.

Nursery rhymes är en fyraspårs demo som förmodligen har mer hitpotential utanför metal-anhängarna.  Det hela känns lite för seglivat för att det ska kännas helt genuint. Snygga arrangemang och körer som aldrig hittar hem riktigt. Refränger som aldrig lyfter, och på det hela taget ett alltför slätstruket sound. Saknar en riktig ökning där det helt lyfter och skapar ett ordentligt tryck som fångar lyssnaren mer än vad man nu upplever. Som tidigare sagt så känns det som Phunk har hitpotential, men för att fånga en metal-entusiast krävs en aning mer drag.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.