Annons

Dead Awaken - Tomorrow We Die

Det är sällan man faller så hårt för ett band att man inte kan resa på sig igen efteråt. Speciellt inte om det är ett lokalt band som nu släppt blott sin tredje demo. Västerås dödspatrull Dead Awaken slog undan fötterna på mig när de spelade förband till Opeth på hemmaplan förra hösten med sin totala offensiv starkt bepansrad klassisk death metal och med starka melodier.

Denna demo är ett hattrick med tre fantastiska låtar där "Manic Destructive" trycker upp dig mot väggen med ett strupgrepp. "56 Tons of Madness" knäar dig i skrevet och levererar underbart nackspärrsframkallande taktbyten, äkta riffglädje och brutalt mangel som för tankarna till Napalm Deaths tidiga 90-tal. Och när du ligger där och blöder och ber om nåd så blir du överkörd av "Fear Defined" som måste vara en av årets absolut bästa låtar alla kategorier. Den börjar med lömska släpande Slayer-influerade gitarrharmonier som sedan går över i en vansinnesfärd i sanslöst tempo. Jag kan bara hoppas att något skivbolag har vett att ge dessa tappra gossar möjligheten att förfina sina massförstörelsevapen på en fullängdare snart!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.