Annons

Pike - Beneath Death Valley (7)

Det första intrycket av Kungsörsbaserad PIKEs debutdemo, "Beneath Death Valley", är minst sagt bedrövlig. Under det fantastiskt fula omslaget, som dessutom är tryckt bakvänt, ligger en Fujifilm-CD-R som fullkomligt skriker lättja. Grabbarna har inte ens haft orken att plita ner sitt bandnamn med en spritpenna, vilket är direkt skandalöst i min bok.

Dessbättre gömmer det sig en riktig guldklimp bakom den miserabla exteriören. PIKE levererar riktigt inspirerande och innovativ doom/stonerrock i en musikalisk kompott som bäst beskrivs som en psykedelisk fussion av BLACK SABBATH och MOTÖRHEAD. "Beneath Death Valley" omges också av en härlig känsla av klassisk svensk rock n' roll. En ingrediens som till stor del bör tillskrivas bandets fullkomligt lysande sångare, Alex Risberg, som har en stor dos Ralf Gyllenhammar (MUSTASCH) i stämman. Betyget dras emellertid ned en aning på grund av en minst sagt svag produktion som inte gör det starka låtmaterialet rättvisa.

Musikaliskt har PIKE fattat galoppen, men för att landa ett skivkontrakt måste trion fixa bra mycket bättre ljud och satsa lite mer krut på presentation och förpackning. Gör man detta är jag övertygad om att ett flertal bolag kommer visa sitt intresse.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.