Annons

Lamia Antitheus - Amongst Profound Portraits... And Her Silent Deceit (6)

Med en logotyp innehållandes både ett uppochnedvänt kors och ett uppochnedvänt pentagram, och en line-up stoltserandes med kusliga demonnamn ger LAMIA ANTITHEUS ett fantastiskt ondskefullt första intryck. Köpingkvartetten är emellertid inte lika tr00 som de ser ut. Istället för norskinspirerad svartmetall bjuder man nämligen på en symfonisk extrem gothic metal, inte alls speciellt olikt vad en viss smutsig vagga sysslade med under 90-talets andra hälft.

"Amongst Profound Portraits... And Her Silent Deceit" är  LAMIA ANTITHEUS femte demo sedan starten 2003 och är, om jag förstått det hela rätt, släppt i samarbete med Elastic Studios. Likt nämnt ovan hämtas den mesta inspiration från CRADLE OF FILTHs glansdagar, även om LAMIA ANTITHEUS inte lyckas åstadkomma lika storslagna arrangemang som sin brittiska förebild. Låtarna som befolkar denna trespårskreation är hur som helst samtliga av habil art och ger ett professionellt intryck, och på de individuella prestationerna finns inte mycket att anmärka. Wow-faktorn uteblir dock och jag tror att det är just avsaknaden av denna prick över i som gjort att västmanlänningarna ännu inte lyckats fånga något bolags intresse. Ett mer eget sound hade med all största sannolikhet ökat kontraktschanserna då det i dagsläget är tämligen lätt att avfärda LAMIA ANITHEUS som en COF-kopia. Vilket är synd, här finns nämligen kvalitet att hämta och jag kommer definitivt hålla koll på vad bandet hittar på i framtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.