Annons

Whitesnake - Liverecension från Göteborg


Foto: Fia Davidsson

Band: Whitesnake
Stad: Göteborg, Scandinavium
Datum: 17/12-08
Betyg: 5/10

Recensent: Fia Davidsson

En livsfarlig huggorm på bettet har på ett halvår förvandlats till en alldaglig snok. WHITESNAKEs karriär tycks vara lika kurvig som det djur de snott namnet ifrån. Från att ha varit en halvtaskig headliner 2006 kom de tillbaka två år senare och rockade röven av festivalrockarna nere i Blekinge. Coverdale var i toppform och flertalet åskådare i extas, även om elaka tungor klagade på sångarens svackande röst.
Först nu kan jag instämma i rispiskningen. Höga toner försvann ut i ett grötigt vrål som inte enbart var ljudets fel. Många besvikna muttranden hördes efter sista låten, och de enda som inte tycktes klaga var damerna. Runt omkring vrålade och tjoade kvinnor i alla åldrar mot den väldresserade herren på scen, som fortfarande mer liknar en hipp tonårsrocker än den 57-årige charmör han är.
Längst fram ylade de unga tjejerna åt hans skamliga förslag och konstanta stativjuckande, medan damerna längre bort busvisslade och stundtals lät som vårkåta honkatter.
Erfarna musiker, en gedigen låtskatt och karismatiske Coverdale räddade kvällen, som höll på att sluta i ett fiasko när alla dessa jävla soloorgier satte igång efter varandra. Upplägget var uselt och gick ut på att bunta ihop alla tråkiga (men tydligen nödvändiga) konsertpartier efter varandra, och sedan varva med temposänkande pauser.
Efter sommarens kanonkonsert och ett piggt skivsläpp tidigare i år ("Good to be Bad") delade jag stora förväntningar med flera i publiken; WHITESNAKE bevisade därmed att de är en av få gamla lirare som fortfarande kan ge ut en platta värd att köpa.
Killarna bjöd också på mycket nytt material, men som alltid kom åskådarna igång först när de åldersdigna dunderhitsen brakade igång. Inte förrän kvällens avsked, med "Give Me All Your Love" och "Here I Go Again", höjdes samtliga händer i luften. Lite väl lång väntan för den sköna allsången.
Mycket krävs för att underkänna rockgurus som WHITESNAKE, men den här gången var det fumlade nära.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.