Annons

Cannibal Corpse, Sinister, Vomitory och Myrksog på Restaurang Kreta i Göteborg

- Haha vi har spelat på ställen där du i princip gått in och om du vänder dig om så är du på utsidan igen. Det där är inga problem för oss. Vi vet att svenskarna kan dödsmetal, och vi spelar hellre för 400-500 personer som verkligen tokröjer och visar att de har kul än att lira för 2000 personer där hälften av dem är där för att de hört talas om namnet Cannibal Corpse.

Inte heller censurlagarna bekymrar mannen i fråga. Att man blivit utkastade och förbjudna att spela i tyskland efter att ha spelat låten Hammersmashed face är något man bryr sig om

- Vi kommer att spela den. Det här är inte tyskland. Och även om vi skulle spela i tyskland skulle vi spela den. Vi skiter fullständigt i de här censurlagarna.

Bestämda åsikter från Corpsegrinder, och väl där är det dags att plocka upp biljetten och ge sig in i lokalen för att avnjuta kvällens första band, Myrkskog.

Norrmännen i Myrkskog öppnar alltså, och gör det till en dessvärre oförtjänt liten folkskara. Välspelat förvisso, men ack så tråkigt att titta på. Visst märks det att killarna kan hantera sina instrument, men med endast tre man i sättningen är det svårt att ställa till med något större liv på scen. Det är just det killarna faller på. Tråkighet.

Efterkommande karlstadbandet Vomitory lyckas bättre med detta. Efter en hel del turer om i europa har bandet en rätt klar rutin för hur instrumenten ska hanteras på scen, samt för hur man underhåller publiken. Men tyvärr faller det ungefär halvvägs in i spelningen, och man tycks ha svårt att hålla uppe showen en hel spelning rakt igenom.

Kvällens tredje band är holländarna i Sinister, som liksom Myrkskog gör felet att glömma underhållningen. Det är välspelat, men alltför platt för att tillföra något större till publiken. Sångerskan Rachel gör tyvärr inte alltför mycket för att hålla uppe stämningen utan står platt på samma plats hukad spelningen rakt igenom, och man kan tycka att ett band i Sinisters klass ska kunna ta hand om
en scenshow på ett bättre sätt än detta.

Dags för huvudbandet, Cannibal corpse, att inta scenen, och man gör det med råge. Det lyser spelglädje över hela bandet, och tvärt emot vad tidigare band har gjort så skrattar hela bandet, och ser ut att ha riktigt roligt. Publiken öser, och får valuta för de 175 som lagts ut på kvällen. Vad som skiljer "liken" från övriga band denna kväll är sättet frontmannen och sångaren, Corpsegrinder, tar hand om publiken. Det är nämligen vad allt handlar om. Publikkontakt. Och detta bjuder killarna på utan problem. Inledande med låtar som "I cum blood" och "Savage butchery" gör det hela riktigt sevärt, och ungefär där tappar undertecknad verklighetsuppfattnig för ett ögonblick då han får slå sig fram i en ofrivillig mosh-pit som uppkommit ur tomma intet runt honom. Det hela tappar dock fart ungefär hälften in i speltiden och får inte riktigt fart igen förrän i slutet då man börjar avverka hits som "Pit of zombies", "Skull full of maggots" och avslutande "Hammersmashed face". Det behövs lite mer för ett komplett toppbetyg, men det är nära för amerikanarna.


Myrkskog 5/10
Vomitory 6/10
Sinister 5/10
Cannibal Corpse 8/10

Magnus Gustafsson

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.