Annons

Sepulchral Whore - Everlasting Morbid Delights (8)

Band: Sepulchral Whore
Titel: Everlasting Morbid Delights
År: 2017
Bolag: Burning Skull/Metal Ways
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Extrem metal från Brasilien. Vad tror vi om det? Massivt eko på vrålsången - check. Muller och stök - check. Ondskefullt sound from beyond hell - check. Egentligen kan man applicera denna checklista på i stort sett vilket band som helst från Sydamerika och så ska det också vara! Man ska inte vara och peta i något som fungerar. Det problem som uppstår i långa loppet är att nästan alla band (om vi nu tar i) från kontinenten förstås låter ungefär exakt likadant för otränade öron och därmed riskerar att försvinna i gyttret. Jag tror dock att SEPULCHRAL WHORE (det bandnamnet alltså...) har kapacitet att bryta igenom gytterbarriären. Mitt i allt muller och ondska finns nämligen det där som ofta saknas - minnesvärda låtar! Nu snackar vi uppenbart inte om hitmusik ala Bandit Rock 101, utan om stenhård dödsmetall med inslag av såväl thrash och svartmetall. Låtstrukturerna finns dock där och likaså ondsinta melodier och riff att hänga hatten på. Det låter lite MORBID ANGEL mellan varven och arvet från de tidiga SEPULTURA plattorna lyser helt klart igenom.

För den som gillar gamla brasilianska band som SARCOFAGO och VULCANO är "Everlasting Morbid Delights" förstås ett givet tillskott i samlingen och övriga med smak för riktigt rå metal bör också ge bandet en chans. Rå sydamerikansk ondska när den är som smaskigast och bäst!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.