Annons

Driver ni med mig?

Så är det då dags igen för rockvärldens stora skämt när utmärkelsen som lyckades med att bli en parodi på sig själv ska röstas fram. Som framgår av namnet borde det vara ett pris som delas ut till rockartister, det heter trots allt Rockbjörnen, men bland årets finalister finns det inte mycket rock. Det heter ROCKbjörnen, inte POPnallen!

När blev Zara Larsson som är nominerad i kategorierna "Årets kvinnliga liveartist" och "Årets svenska låt" rockartist? När blev Hov1 som är nominerad i inte mindre än 4 kategorier ett rockband?

Visst, det är Aftonbladets läsare som nominerar artister, men det finns trots allt en jury också och denna borde ha lite koll på vad som är rock och inte för att kunna styra upp och sålla bort alla som inte borde vara nominerade istället för att bara släppa igenom enbart för att de är nominerade av flest oavsett vilken musikgenre det är. Dessvärre har varken dessa eller alla fjortisar som villigt skickar in namn på allsköns skräp någon som helst koll.

Handen på hjärtat, det är nog hög tid att inrätta ett nytt pris där det finns klart och tydligt inskrivet i stadgarna att det ska vara rockartister och inget annat än rockartister som nomineras. Som det är nu tycks det vara som med Bråvalla när de för något år sedan böjde sig för vissa politiska strömningar och sade sig ska kvotera in kvinnliga artister istället för att boka artister publiken vill se oavsett könet på artisterna, man har uppenbarligen blivit så politiskt korrekt skadade att man kvoterar in alla genrer oavsett hur långt bort från rock den än befinner sig så ingen ska känna sig utanför.

Kolla gärna in listan på finalister och säg mig hur mycket rock det blir kvar när alla popsnören, syntnissar, flipflopfånar med mera plockats bort. Kom ihåg, priset heter ROCKBJÖRNEN!

Årets kvinnliga liveartist

Laleh
Miriam Bryant
Veronica Maggio
Wiktoria
Zara Larsson

Årets manliga liveartist

Benjamin Ingrosso
Danny Saucedo
Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Magnus Carlson

Årets livegrupp

Axwell & Ingrosso
FO&O
Hov1
Kent
Takida

Årets genombrott

Anton Hagman
Hov1
Joakim Lundell
Nano
Tjuvjakt

Årets svenska låt

Gift – Hov1
Gotta Thing About You – FO&O
Hold on – Nano
I sprickorna kommer ljuset in – Håkan Hellström
Only you – Zara Larsson

Årets utländska låt

Chained to the rhythm – Katy Perry
I dont wanna live forever – Zayn & Taylor Swift
It ain’t me – Kygo & Selena Gomez
Shape of you – Ed Sheeran
Sign of the times – Harry Styles

Årets konsert

Ariana Grande
Hov1
Håkan Hellström
Kent
Marcus & Martinus

Årets fans

Fooers
Håkan Hellström
Kent
Marcus & Martinus
Zara Larsson

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.