Annons

Agathodaimon - Serpent's Embrace (6)

När bandet Agathodaimon kommer på tal är det något visst i undertecknad som lyser upp. Det var nämligen den första sändningen skivor som dök upp när jag dök in i fanzinevärlden. Året var 1999 och skivan på tapeten hette då "Higher Art of Rebellion". Det dåvarande Agathodaimon var ett märkligt band. Kallade sig då dark metal och hade lite vampyrkomplex. Dagens band är ett mer tekniskt skickligt band som stundom lyckas riktigt bra att balansera i gränslandet mellan black och goth metal.

Inledande "Cellos for Insatiable" visar på ett duktigt gungande band. Inte det normalt diskantbaserade black metal, och inte fullkomlig death metal. Lovande inledning, men bättre ska det bli. Efterföljande titelspåret "Serpent's Embrace" för nämligen tankarna mer åt gothrockande kollegor i tyska Darkseed eller Crematory. Variation förnöjer ju heter det, men bandets oförmåga att hålla sig till en stil kan bli enerverande ibland. Ena stunden ett fläskigt thrashriff varierat med gotisk sång för att bli ordentligt blackmangel och sedan nå en sorts kulmen i balladen Solitude. Intressant förvisso, och visst är bandet bra men Agathodaimon är knappast ett band som kommer uppleva stora scener och allsång.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.