Annons

U.D.O. - Decadent (5)

Band: U.D.O.
Titel: Decadent
År: 2015
Bolag: AFM
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

Vad kan sägas om den lille tysken med den raspiga rösten som inte sagts förr? I snart 40 år har Udo Dirkschneider prånglat ut plattor på löpande band och ingredienserna är i stort sett alltid desamma. Tuffa riff, storslagna melodier och en röst som kan skära genom stål. Gott så. Tyvärr så har rösten, av förklarliga skäl, tagit ordentligt med stryk genom åren. Live låter det rent av förskräckligt idag. På platta nummer 15 i ordningen låter det väl okej och såväl riff som melodier sitter där de ska. Tyvärr spelar låtmaterialet som helhet sett i B-ligan; vilket varit fallet sedan "Thunderball" (2004) i mitt tycke. Ändå måste jag säga att det låter bättre än på länge. Ett par låtar håller åtminstone relativt hög klass och ingen låt faller heller helt under kvalitetssnöret. Samtligt finns det dock ingenting som ens är i närheten av de svagaste spåren på 90-tals plattorna. Det är alldeles för platt och intetsägande.

Jag förstår att Udo vill köra på och all heder till honom för att han gör det. Han har en stor fanskara och glädjer säkerligen tusentals med varje ny skiva. Personligen har jag tyvärr svårt att finna något värde i hans nutida förhavanden med U.D.O. och nöjer mig gott med de stordåd som gavs iss på de 9 (!) första i diskografin.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.