Annons

Dethrone - Dethrone (7)

Band: Dethrone 
Titel:  Dethrone
Antal låtar:  5
År:  2011
Betyg: 7/10
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: www.facebook.com/dethroneSWE
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ända sedan AT THE GATES gick i graven 1995 har band efter band försökt att sno åt sig bandets eftertraktade dödsthrashtron. Sverige har hela tiden varit något av ett Mekka för dylika band, men något nytt ATG har vi inte lyckats vaska fram trots goda försök från bland andra CARNAL FORGE, DARKANE och framförallt THE CROWN. Värnamos DETHRONE har om inte annat ett mycket passande namn när det gäller detta försök till övertagande och på denna självbetitlade debutdemo bjuder killarna dessutom på fem spår av mycket hög kvalitet. Jag har vid många tillfällen lovordat den bördiga svenska underjorden här på Metalcentral och det är till att referera till densamma även denna gång. Det är inte bara själva låtskrivandet som visar att DETHRONE är att räkna med i framtiden. Produktionsmässigt är denna självbetitlade debut också sylvass och får bandet att framstå som mycket professionellt. Att bandet spelade på årets upplaga av Metaltown in Göteborg känns således inte ett dugg förvånande.

Att kombinera stenhårt riffande med medryckande melodier - utan att hänfalla till pojkbandsrefränger och rensång - är inte alltid så lätt, men DETHRONE lyckas mycket väl med tilltaget. Bisvärmsmelodierna i refrängen till "Chemical Apathy" är klockrena! Favoritlåten stavas dock "When I Decide". Jag säger bara THRASH!!! Låten bör kunna locka till en ordentlig moshpit i livesammanhang! Det band som oftast dyker upp i huvudet när dessa fem spår går på repeat är tidigare nämnda THE CROWN. Det finns många beröringspunkter banden emellan, men främst handlar det om hur de gifter samman melodier och råös på ett så jäkla naturligt sätt. Det är vackert att höra! DETHRONE går tveklöst en ljus framtid till mötes!

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.