Annons

MORBID ANGEL 2011

På tisdag släpps MORBID ANGELs första album på åtta år. Ryktet om dess konstighet är betydligt överdrivet, men vi kan väl alla vara överens om att gabbertechno, japanska laserrobotar och texter som "we're banging hardcore radical" inte var riktigt vad vi önskade oss.

Tur då att konstnären Nader Sadek, som designat MAYHEMs scenshow, har gjort precis det MORBID ANGEL-album som behövdes med "In The Flesh" (som händelsevis släpptes den 16 maj på Season of Mist, samma etikett som änglarna själva ligger på).

Gamle MORBID ANGEL-basisten Steve Tucker grymtar, Flo Mounier (CRYPTOPSY) trummar, Rune Eriksen (ex-MAYHEM) spelar gitarr. Proffs som aldrig faller tillbaka i rutin. De blixtrar och blästrar sig igenom sina kompositioner med samma flyt som MORBID ANGEL brukade ha och skapar en dunkel, kryptlik atmosfär. Mer kan man inte begära av ett MORBID ANGEL-album år 2011 tycker jag.

Men Trey, allt är förlåtet. Och för min del får du gärna skriva fler EBM-hits i stil med "Destructos vs The Earth".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.