Annons

Kärlek utan kyssar

Vad är som kaffe utan grädde och kärlek utan kyssar? MARDUK utan pansarvagnar är ett svar, Glen Benton utan Gud ett annat. Ännu ett som uppenbarade sig i Oslo i lördags är DIMMU BORGIR utan hundra gästmusiker på scen.

På Spektrum - en arena där folk som Dylan, DEEP PURPLE och Rihanna brukar spela - uppträdde symfonirockens argaste förnyare tillsammans med Kringkastingsorkestret och Schola Cantorum, samma uppsättning som hörs på senaste albumet "Abrahadabra". Sjukt maffigt.

Initiativtagare och huvudfinansiär var faktiskt NRK, norska radion, som får sägas ha gjort en kulturgärning av stora mått oavsett vad man tycker om Shagrath & co.

Men ingen som var på plats kommer att kunna lyssna på bandet igen, för alla andra upplevelser med dem kommer att framstå som futtiga i jämförelse. Enda vägen framåt nu är att gå hela varvet runt, strippa ner musiken till benet och börja spela på små klubbar igen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.