Annons

MASTODON-nytt

Musikjournalisternas älsklingar MASTODON filar som bäst på sitt femte album, uppföljaren till 2009 års "Crack the Skye". De, får man anta, spelar banjo, brottas med rymdmonster, äter svamp och lyssnar på GENESIS i jakten på den fulländade 2011-proggen.

Två officiella titlar är "Blasteroids" och "All The Heavy Lifting" (deras svar på "[We Are] The Road Crew"?). Albumet "kommer snart", hälsar hemsidan. Men innan dess lär kvartetten ha hunnit spela på Sonisphere i Stockholm den 9 juli.

Kan vi få en headlinerturné till Malmö/Köpenhamn i höst eller vinter, tack? Sist jag såg bandet var på någon energidrycksfestival i Seattle 2008, inför en publik som var där för att skandera "U-S-A, U-S-A" i god patriotisk vi-har-knäppt-bin-Laden-fy-fan-vad-vi-är-bra-anda medan DISTURBED spelade. Den mystiska sci-fi-stämningen i musiken ville inte riktigt infinna sig.

Och innan Sonisphere hinner sångaren och gitarristen Brent Hinds släpps ett dubbelalbum med sina sidoprojekt FIEND WITHOUT A FACE och WEST END MOTEL. Det första låter som helt försupen surfpunk producerad av Mike Patton och Quentin Tarantino. Lyssna här.

Det senare var, enligt en pressrelease, tänkt att låta som Simon & Garfunkel i närkamp med Ethel Merman men blev snarare den felande länken mellan Nick Cave och GOGOL BORDELLO. Sistnämnda band kan tack och lov strykas från den beskrivningen. Lyssna här.

Denna dubbla hagelsvärm av tokerier släpps den 7 juni av Rocket Science.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.