Annons

Ett livstecken

Nej, jag har inte lagt ner bloggandet. Det råkade bara bli en alldeles för lång paus i skarven mellan en omslagsartikel och en bebis som börjat vara väldigt pigg om morgonen - precis den tid som jag inbillar mig att mina blogginlägg brukade uppstå.

Nå, jag har hunnit krönikera i lågupplöst tillstånd om musikens varumärkesbildning i Sydsvenskan (läs här), recenserat folkkära BULLET (här) och kunnat konstatera att min recension av RAUBTIERs "Det finns bara krig" (här) fortfarande är en av de mest lästa artiklarna på Sydsvenskans musikwebb (om det betyder bra text eller obefintliga läsare låter jag vara osagt).

Min recension av EARTHs magnifika "Angels of Darkness, Demons of Light 1" har däremot inte letat sig ut på nätet, så den får kanske dyka upp här på bloggen framöver.

Dagens upptäckt: att kanadensiska death metal-bandet GORGUTS är helt fenomenalt, åtminstone på sista albumet "From Wisdom to Hate" (Olympic, 2001). Omslaget ser ut som en museibroschyr korsat med en fritidsgårdsdemo, men teknisk death metal har sällan låtit så egensinnig. Framförandet är hisnande skickligt utan att vara duktigt och teoretiskt, produktionen är krispigt kraftfull och låtarna är rakt igenom minnesvärda. Att basisten Colin Marston spelar gitarr i briljanta KRALLICE ger en fingervisning om atmosfären.

Det bästa av allt: bandet återförenades 2008 och spelar snart in ett nytt album. Det kan bli precis hur bra som helst, särskilt om de lägger mer än 10 dollar på konvolutet den här gången. Spisa spåret nedan, dregla och dyrka.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.