Annons

Gary Moore 1952 - 2011

Gary Moore var på semester i Costa del Sol och avled i sömnen tidigt på söndagsmorgonen, enligt Irish Times. Ett alldeles för tidigt farväl för den 58-årige gitarristen, oavsett vad man tycker om hans karriär i THIN LIZZY, COLOSSEUM 2 och SKID ROW (nej, inte det SKID ROW).

Minns "Still Got The Blues For You" från något musikprogram på tv när jag var i tioårsåldern. Mamma gillade, jag tyckte mest det var en väldigt blå video.

Förra sommaren spelade han på Sweden Rock samtidigt som BEHEMOTH. Har för mig att jag hörde nån låt med irländaren när Nergals tjoande och tjimmande blev för mycket, men där hade tiden hunnit ikapp och förbi artisten på scenen.

Bättre då att gräva upp en odiskutabel (möjligen uttjatad) klassiker att minnas en inflytelserik musiker med: "Over the Hills and Far Away". Hur hade hjältar som PRIMORDIAL och DARKEST ERA låtit utan den? Vila i frid, Gary Moore.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.