Annons

Kannibaler och bergsgetter

Enligt vissa rockjournalistiska teorier har ett band ungefär tio år på sig att värka fram sina bästa skivor (bäst behöver inte vara detsamma som mest inflytelserika).

Det finns hur många metalband som helst som kan användas som motbevis. Ett av dem är CANNIBAL CORPSE, som har hållit på i 23 år och fortfarande låter som om de har sitt bästa album framför sig. Just nu befinner de sig hemma i Tampa och filar på uppföljaren till 2009 års "Evisceration Plague", som var deras roligaste samling låtar sedan 2006 års "Kill".

För varje album blir produktionen lite fetare och lite klarare, låtarna lite knixigare i sina arrangemang (och Corpsegrinder lite högre level i World of Warcraft, vilket säkert gör sitt för entusiasmen).

Vilka nya nyanser kommer att skymta fram nästa gång? Det är verkligen en fråga om subtila skillnader så här långt in i karriären, ett kvalitetshantverk som påminner om hur en skolad möbelsnickare tycker att hans tjugofjärde barskåp är lite mer välgjort än det tjugotredje.

Har man hängt med kannibalerna från börjar kan jag förstå om man inte orkar mycket längre. Men jag tror nästa album kan bli lite extra kul, mest tack vare producenten Erik Rutan. Han kommer nämligen att ha en ny erfarenhet med sig till nästa inspelning: arbetet med "All Eternals Deck", det kommande albumet från singer/songwriter-trion MOUNTAIN GOATS.

Pitchfork har en intervju om hur det samarbetet blev av. Läs den och håll tummarna för att Rutan tar med sig lite av MOUNTAIN GOATS återhållsamhet och dynamik in i sina framtida death metal-produktioner. Och så håller vi förstås tummarna för att fler indiegitarrister inser att Alex Webster är fräsigare än Jeff Buckley.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.