Annons

Lucka 6

Lucka 6: BRING ME THE HORIZON - Sempiternal

Inget band gör musik mer anpassad för Youtube-generationen än BRING ME THE HORIZON. När Sheffields stoltheter körde allt de gillade i en digital matberedare på tre år gamla "There is a hell..." var detta det mest omtumlande som hänt brittisk metal på evigheter.

Uppföljaren låter som den storbolagsdebut det är: större, snyggare, mer av allt. Vad mer kan man begära? Att fenomenale skrikhalsen Oliver Sykes också skulle visa sig vara en lysande skönsångare? Jo, den önskan slog visst också in.

Lite saknar jag moset från äldre låtar som "Chelsea Smile" och "Alligator Blood", men eftersom det alltid har varit hit som britterna varit på väg är det kanske lika bra att de satsar fullt ut på slagkraftiga refränger. Och de är fler på den här skivan än på nästan något annat album i år, sedan får det vara hur det vill med att bandet gör musik som är lika mycket pop som metal (om någon fortfarande orkar bry sig om sådana genredistinktioner).

Grämer mig våldsamt över att jag inte lyckades se bandets spelning i Malmö härom dagen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.