Annons

Antibody - Consigned to Oblivion (7)

Ambitiösa Uppsaladuon Antibody förnekar sig inte. Liksom på förra och alldeles lysande demoinspelningen "I Love What You Hate" bjuds det denna gång på ett längre, ambitiöst huvudverk (inte med "ä", alltså) med ett kortare, mer melodiskt stycke som tankfull eftersläntrare. Nu är jag inte helt säker på att jag tycker detta fullt ut lever upp till föregångarens svårtoppade kaliber, men skillnaden är i så fall försumbar och det är svårt att hitta något att direkt kritisera " överhuvudtaget skulle det vara både märkligt och en skandal om inte Antibody kontrakterades inom en snar framtid.

Det inledande eposet har förärats fyra undertitlar men inget samlingsnamn " om det inte ska föreställa titelspåret, kanske? Verket är i alla fall en påtagligt aggressiv historia, späckad med samplingar och med ett ambitiöst textkoncept kring det ständigt lika aktuella ämnet krig. Här mer än snuddar Antibody alltså vid den mer hårdhudade aspekten av sina Megadeth-influenser, och jag tycker mig även höra en del Iced Earth. Ändå står det för varje inspelning mer och mer klart att Antibody både funnit och lyckats upprätthålla sin egen stil. För ytterligare detaljer om denna kan jag hänvisa till mina egna reccar av duons föregående inspelningar på detta netzine. Och för att i övrigt göra en lång historia något kortare, ska jag sammanfattningsvis bara upprepa min fasta förvissning att Antibody inte torde behöva verka i det fördolda särsklit länge till.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.