Annons

Journey - Liverecension från Peace & Love

Band: Journey
Stad: Borlänge, Peace & Love
Datum: 2/7-2011
Betyg: 9/10

När tidningen Classic Rock i ett specialnummer om AOR listade de hundra bästa sångarna inom genren hamnade, inte helt oväntat, den forne JOURNEY-vokalisten Steve Perry på första plats. Att bandet sedan Perrys frånfälle i och med 1996 års ”Trial By Fire”, testat ett antal sångare vittnar om hur svår han är att ersätta. Huruvida filippinskättade Internetfenomenet Arnel Pineda är rätt man att fylla tomrummet efter Perry råder det delade meningar om. Att karln besitter en pipa utöver det normala torde få vilja argumentera emot.
Hur som helst är det just Pineda som anför amerikanerna nuförtiden. Och som han gör det! Hans energi går nästan att ta på, vilket verkar smitta av sig på de andra på scenen. För från de första tonerna i inledande ”Separate Ways (Worlds Apart)” till avslutningen med ”Any Way You Want It” är spelglädjen hos samtliga medverkande märkbar.

Att det är ett nytt album som ska marknadsföras har dock vissa i publiken svårt att ta. Mutter hörs när Pineda efter en utmärkt ”Tantra” signalerar att det ska bjudas på ännu en låt från ”Eclipse”. Men ”Chain Of Love” får till och med skeptikerna bakom mig att jubla av glädje och entusiastiskt utbrista: ”Vilken jävla låt!”. Och det är bara att instämma. Men självfallet är det äldre materialet de flesta är här för att lyssna till. Bäst gensvar får inte oväntat ”pånyttfödda” ” Don't Stop Believin'”. Publiken beskrivs här bäst i termer som extatisk och galen. Men även ”As The Lonely”, ”Stone In Love”, ”Faithfully”, ”Lights”, ”Escape” och en härligt utflippad ”Wheel In The Sky” mottas med öppna armar.

Sammantaget blir det en kväll att minnas. Visst kan jag tycka att Schons strängbändande emellanåt tenderar att bli irriterande snarare än inspirerande och att Pineda då och då tappar fokus från huvudsysslan, det vill säga att sjunga. Men det är egentligen bara petitesser då JOURNEY i mitt tycke överträffar alla förväntningar och levererar en nästintill fullkomlig musikupplevelse.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.