Annons

Stratovarius - Göteborg (Kåren)

Senast jag såg Stratovarius var för cirka tre år sedan. Platsen var då den samma som nu; Kåren i Göteborg. När jag då lämnade Kåren efter spelningen kände jag en viss besvikelse. Visserligen fick jag höra bra musik men det var inte mycket till show och bandets frontman och gitarrist Timo Tolkki var väldigt orörlig. Jag hoppades att det bara var en tillfällighet och att man skulle få se en bättre spelning med dom i framtiden. Nu, tre år senare gör dom en nästintill lika tråkig spelning som senast det begav sig. Visserligen får vi höra bra låtar i form av: Eagleheart, Soul of a vagabond, Find your own voice, Elements, Speed of light, Forever, Season of change, Kiss of Judas, Stratofortress, ett medley bestående av Fright night/Hands of time/We are the future/Tears of ice/Eyes of the world/We hold the key, m.m. MEN, även den här gången får jag samma känsla som för tre år sedan, låtarna spelas i ett ganska raskt tempo och bandets sångare Timo Kotipelto är egentligen den enda i bandet som verkligen försöker bjuda på sig själv och få igång publiken. Precis som för tre år sedan står även Timo Tolkki kvar på samma fläck under stora delar av spelningen och ser nästan lite uttråkad ut.

Ett band med såpass bra musiker SKA kunna bjuda på sig själva lite mer tycker man. Det räcker inte i dagens läge att bara spela låtarna rakt av. En tanke som slagit mig är om grabbarna känner sig obekväma i Göteborg då man hört att de faktiskt gjort riktigt bra spelningar där dom varit betydligt mer rörliga och även bjudit på lite gitarr/keyboard och trumsolon tidigare. Spelningen är godkänd men inte mer. Det här känns som ännu en dag, ännu en spelning. Kanske är grabbarna trötta på att turnera, låt hoppas att så inte är fallet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.