Annons

Seventribe - Seventribe

Den sjuhövdade hydran Seventribe från Västerås gav mig en sonisk fläskläpp häromkvällen när de spelade på hemmaplan. Efter konserten fick jag denna hembrända demoskiva tryckt i min hand av vad jag tror var en av bandmedlemmarnas flickvänner. DIY-andan genomsyrar mycket av det gruppen gör. Seventribes musik kan väl bäst beskrivas som en korsning mellan Slipknotinfluerad hardcore och thrash metal. "Aggrocore" kallar de själva denna hybrid. 

Och faktum är att man lyckats överföra den väldigt aggressiva tonkonsten som jag konfronterades med live till aluminiumtrissa. Det är en välljudande sex spår lång EP. Bäst fungerar stammens mojo i "Empty inside" och "Bountykilla" som är omöjliga att styra undan för. I längden kan det dock bli lite enformigt även om det är ett klart godkänt sväng genom de flesta av låtarna. Seventribe har framtiden för sig!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.