Annons

Necrocide - Declaration of gore

CANNIBAL CORPSE är ett bra band, eller hur? Fruktansvärt tighta musiker, de vet " oftast " hur man svänger ihop hållbara dängor, begåvade med en av genrens mest dynamiska vokalister. Frågan är om man behöver några efterföljare som skickligt anammar bandets sound, men tillför ett minimum av personlig prägel. Som Hudiksvalls NECROCIDE, till exempel.

Det är fem begåvade killar, utan tvekan, och "Declaration of gore" är en demo som jag lätt skulle ta för en kontrakterad inspelning vid ett blindtest. Bra ljud (inspelat i Foxface i Söderhamn), rejäl tyngd och gott driv, och som extra bonus medföljer låttexterna så att man inte missar några detaljer i beskrivningarna av hur en kvinna tvingas äta upp sitt nyfödda barn ("Eat the foetus") eller vad som händer när en otränad hals sväljer rakblad ("Tattered throat").

Det som gör att jag ändå inte kommer att lyssna på demon mer än i recensionssyfte är en alltför vanlig orsak: NECROCIDE har inga ordentliga låtar. Schysst mangel, absolut, men inget man nynnar på efter två " eller ens tio " avlyssningar, om man säger så. Att gitarristerna filar lite mer på sina solon är nog också att rekommendera...

Dödsfanatiker lär digga NECROCIDE stenhårt, själv känner jag att COMETS ON FIREs "Field recordings from the sun" och ett glas rom är vad jag borde ägna min uppmärksamhet åt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.