Annons

Mordichrist - The Blood Rise

Dödsskräck vet alla vad det är, men skräckdöds - finns det? Jag har inte en susning om vad MORDICHRISTs musik egentligen handlar om - omslaget till denna demo ser lite b-skräckisaktigt ut, men det är också enda ledtråden - men det låter som om illgärningsmännen Nenia (sång), Chaq Mol (gitarr och bas) och, eh, Stefan Olsson (trummor) vill lura med lyssnaren ut i den där skogen där "Blair Witch Project" spelades in och skrämma skiten ur honom.

De tre låtarna är i sig inte särskilt minnesvärda, men stämningen de frammanar är härligt mystisk och illvillig. Det hasande zombietempot och de kusliga slingorna i "Immemorial" får det att låta som om musiken spelats in i ett förfallet spökhus och inte Subsonic studio, medan den maniska kväksången är det som lyfter mangliga "Blacken Bless". Avslutande "World of Shades" låter allra bäst med snygga slingriff som varvas med tyngre partier och hemlighetsfullt viskande sång. Som extra bonus finns det inte en enda keyboard inom hörhåll. Så vad väntar du på? Ta på dig hockeymasken, starta motorsågen och digga!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.