Annons

Blazing eternity - A world to drown in

Jag har ett kluvet förhållande till goth och gothinspirerad metal. Å ena sidan så kan jag tycka att det är pretentiös gegga som vräker sig i svart och röd sammet, rödvinspimplarmusik och svarta ljus. Men å andra sidan gillar jag svärtan och det mörka anslaget som finns i bra gothrock. Tiamat ligger mig varmt om hjärtat och därtill Sisters of Mercy, Paradise Lost, Nick Cave och så vidare, ja ni fattar. Jag är nog en goth i smyg.

Blazing Eternity är en dansk kvintett från Köpenhamn som på sin andra fullängdare levererar dov, becksvart metal i Tiamats och Katatonias skola. Det är lugna partier med mycket atmosfär och melodi som bryts av med massiva gitarrmattor som skakar vinglasen på borden så att det blir röda fläckar överallt på duken. Lägg därtill sång kryddad med ljuva kvinnostämmor så har ni en rätt klar bild av vad det handlar om.

Min invändning är kanske främst mot det sistnämnda. De vokala insatserna av Morten Lybecker är ibland lite svaga men i övrigt lyckas Blazing Eternity mana fram den svartklädde romantikern i mig som röker långa cigaretter och läser Baudelaire en mörk lördagskväll. Det här är gothrock man gärna drunknar i!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.