Annons

Last View - Become The Storm (7)

Metalcore har idag blivit ett påtagligt brett begrepp, som rymmer allt från DEAD BY APRILs radiopoppiga metal till AUGUST BURNS REDs stenhårda mangel. Den gemensamma nämnaren brukar som regel vara att det finns invävt mjukare bitar (ofta med rensång) mellan de hårda partierna. När det gäller sextetten LAST VIEW och deras demo "Become The Storm" är så inte fallet. Här har ordet metalcore verkligen sin ursprungliga betydelse, avseende en korsning mellan metal och hardcore. Till exempel låter flera av riffen påtagligt dödsmetall á la Göteborg i mitten på nittiotalet, trots att helheten främst präglas av energiskt driv taget från gammal hederlig hardcore. Tänk AT THE GATES möter REFUSED, iklätt en något mer modern kostym.

"Become The Storm" är en trelåtars demo som innehåller spåren "The Ties That Bind", "Liaisons" och "Anastacia". Gemensamt för låtarna är att de osar av desperation och energisk ilska, varför det som lyssnare inte är helt enkelt att hålla händer och fötter stilla. Öset är påtagligt, och de väl fördelade tempoväxlingarna håller intresset vid liv rakt igenom. Visst finns det ändå lite att putsa på. Konceptet med tunga breakdowns i annars snabba låtar är möjligen en smula klichéartat men trots det något som LAST VIEW kunde använda oftare, för när de gör det fungerar det finfint. Något som stockholmarna också kunde utnyttja till större fördel är det faktum att man har två sångare. Som det nu är känns inslagen signerade Jakob Reinhard och Sebastian Kellgren ibland en smula likartade, vilket förtar något av poängen med två vokalister.

Sammantaget finns det dock egentligen rätt lite att anmärka på. Visst, det känns väl en aning som om LAST VIEW fortfarande inte riktigt hittat sitt alldeles egna sound. Det är svårt att sätta fingret på något som verkligen sticker ut i det bandet har att bjuda på. Samtidigt tycker jag inte att det utgör något allvarligt problem. Energin och drivet sitter som en smäck, och jag är säker på att en livepublik skulle få sitt lystmäte av moshande till detta.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.