Annons

Aggressive GBG - Death/Degenerate

Det här var en positiv överraskning på min ära. Det här är potent thrash i den äldre skolan med vissa tendenser att luta sig över mot punkrock. Påminner lite om äldre Testament och OverKill i sina bästa stunder. Den andra Gustavsson här på Metalcentral (han som stavar sitt efternamn fel*) tyckte i sin recension av Aggressives tredje demo "World of hate" att framförandet var lite stelt och glädjelöst. På "Death/Degenerate" har stelheten försvunnit vad jag kan höra men om det är gladare, tja det är väl så glatt som det kan vara med tanke på ämnesvalet för låtarna (döden, världens undergång osv.). 

På det hela taget är det ett robust låtmaterial spelat med övertygelse. Som gammal fantast av banden från The Bay Area kan jag bara bocka och buga så mycket. Jag skulle dock önska att Aggressive rensade ut de sista influenserna av handklappspunk som ibland skiner igenom. Vill jag ha thrash så ska det vara outspätt. Och Aggressive bevisar att de faktiskt kan om de vill. Det här landet behöver fler renodlade thrashband!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.