Annons

Florida-bandet Siren i dokumentär

Amerikanska heavy metal-bandet SIREN bildades i Floria 1981. Bandet hann släppa två album, "No Place Like Home" (1986) och "Financial Suicide" (1989) innan de bröt upp på grund av inre stridigheter. De lade då musiken på hyllan och återgick till ett normalt liv.

Under de ca 30 år som gick sedan bandet upplöstes hann de dock bygga upp en stor skara fans som fullkomligt älskade deras musik, något som bandmedlemmarna själva var helt omedvetna om. Detta fram tills att ett massivt fan år 2018 sökte upp samtliga medlemmar online och erbjöd dem en plats på tyska Keep It True Festival. Bandet har varit aktivt igen sedan dess och 2020 släppte de comebackskivan "Back From the Dead".

Det är denna solskenshistoria som kommande dokumentären "I'm Too Old For This Sh*t: A Heavy Metal Fairy Tale" kretsar kring. Filmen, som släpps den 5:e Januari, regisserades av Nathan Mowery samt produceras av ingen mindre än wrestlingstjärnan och FOZZY-frontmannen Chris Jericho. Enligt Jericho har han under sina 35 år som musiker inte hört någon liknande historia tidigare.

Att ett band som trodde deras rockstjärnedagar var över kan bli kända i smyg på detta sätt för att sedan få en andra chans när de befinner sig i medelåldern får ju vem som helst att dra på smilbanden och får en att inse att drömmar kan slå in.

Du kan ta del av trailern till dokumentären nedan.

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.