Annons

Stryper - Even the devil believes (5)

Band: Stryper
Titel: Even the devil believes
År: 2020
Bolag: Frontiers
Betyg: 5/10

Recensent: Marie Sjöroos

Jag kastas rakt in i ett klassiskt Stryper-riff àla 80-talet.
Denna skiva får mig att tänka på 1986 när jag köpte både Ratt - "Dancing undercover" och Stryper - "To hell with the devil".

"Even the devil believes" är en välproducerad, musikaliskt snygg platta som man gärna spelar högt. Introlåten "Blood from above" är för mig verkligen vad jag förväntar mig av detta band. Det är heavy metal, det är hårt, det är snabbt. Med härliga riff, grymma toner och där Robert Sweet verkligen bankar liv i trummorna. Riktigt skönt gitarrspel och Michael Sweet visar att även en 57-åring kan låta bra på höga toner. Tycker personligen han låter bättre nu än på tidigare plattor.

I tredje spåret "Let him in" fastnade jag för solot 2.23 in i låten. För mig är det främst sången och gitarrspelet som utmärker sig, men det finns också en grymt stadig grund i Robert och Perrys sammansvetsade lir. Perry Richardson axlar verkligen rollen som basist efter Tim Gaines.
Femte låten, som också är titelspåret, är efter 4-5 lyssningar den låt jag gillar bäst. Kan tänka mig att denna är en riktig hit live, som gjord för en mäktig allsång.
Jag gillar även "How to fly" som sticker ut lite i upplägget. Sköna harmonier i denna låt.
"This I pray", en snygg ballad, men det händer inte mycket i den, en ballad helt enkelt.
"Middle finger Messiah" knyter ihop plattan i samma tempo som första spåret, dvs hårt, snabbt och snyggt.

Övriga spår är bra, men inte mer än bra. Gillar du melodisk heavy metal så gillar du detta.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.