Annons

Tobias Forge lovar mörker på nästa Ghost-album

Efter mer pop-inspirerade albumet "Prequelle", som släpptes i fjol, har nu sångaren och ledgestalten Tobias Forge utlovat att nästa album med GHOST kommer att vara betydligt mörkare.

Det nya släppet kommer mer att gå i fotspåren efter 2015 års "Meliora", utan att för den delen bli en repetition. Enligt en intervju med amerikanska Billboard har Forge arbetat i månader på den nya skivan. Enligt honom själv har låtskrivarprocessen denna gång var mycket friare och han har kunnat gå sin egen väg utan något som håller honom tillbaka.

Detta bådar gott och vi kanske inte behöver vänta länge till innan vi får lägga vantarna på den nya skivan från det hyllade bandet. Som tidigast verkar det dock inte bli något albumsläpp förrän nästa år, då bandet i höst ger sig ut på en turné i USA som support åt "Prequelle".

Forge startade GHOST för ca 10 år sedan och har sedan dess varit huvudsakliga låtskrivare samt ledargestalt. Hans identitet var ett mysterium fram tills i fjol, då musiker han jobbat med under tidigare album anklagade honom för jäv och drog in honom i en rättstvist

.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.